blogHeader

5 sätt för nyblivna föräldrar att träffa nya vänner

Five-Ways-to-Make-New-Mom-Friends

MDet är inte alltid lätt att träffa nya vänner när man blivit förälder. Föreställ dig första dagen i en ny skola ‐ alla stirrar på dig och undrar vem du är... Fast istället är du nu vuxen, du befinner dig på lekplatsen med ett barn i famnen och du har precis sjungit ”Bä bä vita lamm” för hundrade gången... och det du önskar mest av allt är att få prata med en annan vuxen människa! Är det verkligen för mycket begärt?


I matbutiken, på lekplatsen, eller på The Little Gym spanar du säkert in andra föräldrar ‐ det vore ju så roligt att få en ny vän, att ha någon att PRATA med. Oavsett var du är behöver det varken kännas konstigt eller stressande att träffa andra nyblivna föräldrar. Här är fem tips som gör det enkelt att träffa nya vänner.  

  1. LÄMNA HEMMET Allvarligt. Hur ska du kunna träffa en ny vän om du bara sitter hemma och ugglar hela dagarna? Ge dig ut i världen ‐ gå med i en föräldragrupp eller besök öppna förskolan. Anmäl dig och ditt lilla barn till en föräldrar‐barn klass på ditt lokala The Little Gym. Eller, när du är på lekplatsen, se om du hittar någon annan förälder som ser ut att vara i samma situation som du själv ‐ då har ni ju någonting gemensamt. Detta kan vara början på en livslång vänskap!

  2. Hittat en vän? Ta dennes kontaktuppgifter! Var inte blyg! Att finna en ny vän är lite som att dejta... Om du hittat någon du gillar ‐ ta telefonnumret så att ni kan träffas igen. Om ni inte skulle klicka nästa gång ni ses så kan du i alla fall inte skylla på att du inte försökte! 

  3. Boka en ”play‐dejt” Hittat en annan förälder du gillar? Som har barn i samma ålder som ditt? TOPPEN! Boka en ”play‐dejt”! När barnen leker tillsammans blir det enkelt för föräldrarna att prata med varandra.

  4. Boka ”dejt” med andra föräldrar Skaffa barnvakt eller låt den andra föräldern ta hand om barnet, nu är det dags att träffas utan barn. En barnfri kväll med din nya vän kan vara allt ifrån ett restaurangbesök till en afterwork. Alla föräldrar behöver lite egentid då och då!

  5. Var dig själv Vill du få riktigt goda vänner ska du helt enkelt vara dig själv.Att finna nya vänner när man blivit förälder är inte alltid enkelt, men om du hittar en eller två bra vänner kommer du att må fantastiskt. Så nästa gång du är i matbutiken, på lekplatsen, eller kanske på ditt lokala The Little Gym, var inte blyg. Ta steget, börja prata, och se vad som händer! Snart kommer du ha ett helt gäng fantastiska föräldra‐kompisar i ditt liv.


Comments

Security Check
Please enter the text below
CaptchaImage
Can't read text above? Try another text.